Архива на вести за 23 Мај 2020

Компир, еден од неколкуте најраспространети намирници во свет, можат да имаат нус појави кои се опасни за човечкиот организам.Иако содржат витамини и минерали, ...
сите 4 | | | веќе видена

Му забраниле да врши свештенска дејност и му ја рушат црквата која сам ја гради, бидејќи не сакал во своите житија македонските светители да ги напише како ...
сите 16 | | | веќе видена

Денес наутро, во 2 часот и 43 минути, почнало да чука срцето на пациентот во успешно направената прва трансплантација на срце во Македонија! Како што веќе ...
сите 110 | | | веќе видена

Злоупотребата на екстралесното гориво станува сериозен проблем во нашата земја и време е да се направат потребните промени во акцизната регулатива за да се ...
сите 58 | | | веќе видена

Во скопската населба Бутел забележано е голем број на полициски службеници и пприпадници на специјалната полиција.Имено на новоотворениот булевар „Христијан ...
сите 27 | | | веќе видена

Македонија продолжува со црните биланси од епидемијата. Заради лошото менаџирање со кризата, наместо да се стишува, епидемијата се уште е на нивото кога беше ...
сите 153 | | | веќе видена

Српските власти реагираат по изјавите на косовските политичари, за припојување на три српски општини кон Косово. За нив тоа се нереални идеи. Велат дека ...
сите 21 | | | веќе видена

Како награда за сите трауми кои ги преживуваат додека отстрануваат вознемирувачки и забранети содржини, Facebook најави дека на своите модератори ќе им исплати ...
сите 4 | | | веќе видена