Армијата доби нови 19 потпоручници од 20-та класа на Воената академија „Генерал Михајло Апостолски“. 27 питомци, од кои 19 се од земјава, тројца од Црна Гора, ...
сите 68 | | | веќе видена

Владата и покрај прифатените мерки од Комисијата за заштита од коронавирусот сѐ уште смета дека не е време за прогласување вонредна состојба. Од „Илинденска“ ...
сите 521 | | | веќе видена

Рекорден брјој на заболени од корона вирусот во Охрид. Во вчерашниот ковид боланс на Министерството за здравство се запишаа 23 новозаболени од Охридско. Една ...
сите 214 | | | веќе видена

Пациенти заболени со Ковид-19 почнаа да се примаат во монтажната болница, откако целосно се исполни Инфективната клиника. Тука се згрижени повеќе од 15 ...
сите 521 | | | веќе видена

Светот се обидува да се справи со смртоносната вироза преку секојдневни рестиктивни мерки. Европа живее со ограничувањата. Франција, Белгија, Словенија и некои ...
сите 140 | | | веќе видена

Јана е петто одделение. Учи во подрачното училиште „Страшо Пинџур“ во прилепско Големо Коњари, една од најстарите училишни згради во земјава со 96-годишна ...
| | веќе видена

И Бугарија и ние сме членка на НАТО и ова не е начин на кој комуницираат или треба да комуницираат членки на Алијансата- став на министерката за одбрана ...
сите 109 | | | веќе видена

Угостителските објекти ќе работат до 23 часот, државната администрација треба да го организира работењето од дома или во смени, а капацитетот на јавниот превоз ...
сите 521 | | | веќе видена

next