Таа истакнала дека пред авто-индустријата претстои „херкулска“ задача за да создаде одржлив начин за транспорт, користејќи други ресурси кои не го загадуваат ...
сите 19 | | | веќе видена

Во склоп на Европската недела на движењето што се одржува од 16.09 до 22.09 2019 год., спортскиот оддел при Детскиот културен центар „Карпош“ во соработка со ...
сите 55 | | | веќе видена

Во присуство на бројни гости, министерот за култура Исмаили истакна дека одржувањето на овој настан со мошне специфична тема е од особено значење за развој на ...
сите 21 | | | веќе видена

Се повеќе Британци пијат лекови на рецепт кои можат да направат зависност, вклучително и таблетите за спиење, опиоиди и други таблети против болка, што го ...
сите 15 | | | веќе видена

Во петок на 20-ти септември во ОУ Народен Музеј Свети Николе свечено ќе биде отворена изложбата „Билазора“, која ќе биде постојана поставка. Изложбата ја ...
сите 21 | | | веќе видена

Во подготовка е најновата книга на вон.проф.др.Соња Здравкова-Џепароска насловена „Од Тешкото до македоскиот потмодерен танц“. Книгата е двојазична ( ...
| | веќе видена

Претставата, која се смета за монументално дело на барокот, раскажува за љубовта на кралицата на Картагена, Дидо кон Тројанскиот херој Енеј, нејзиниот очај ...
сите 13 | | | веќе видена

Романот „Ана Каренина“, едно од најпознатите литературни дела од крајот на 19 и почетокот на 20 век често пати претставувало инспирација за многу театарски и ...
сите 13 | | | веќе видена

next