Силно нискиот крвен притисок може да го лиши мозокот и другите витални органи од кислород и хранливи материи, што доведува до опасна по живот состојба наречена ...
сите 9 | | | веќе видена

Дури и во 2018 година маларијата и понатаму е болест која е опасна по живот, а од неа можат да се заразат дури половина од жителите на планетата Земја. Денеска ...
сите 9 | | | веќе видена

Само пушачите знаат колку е макотрпен, тежок и долг процесот на откажување од цигари. Покрај различните средства кои можат да се купат на пазарот, но и ...
сите 5 | | | веќе видена

Новото истражување покажа што треба да се превземе за да се намали ризикот од инфаркт кај луѓето со генетска предизпозиција. И покрај тоа што, се смета дека ...
сите 10 | | | веќе видена

Земјоделците се согласни дека се користат пестициди , но никој не може да каже во колкава мера и дали се запазуваат роковите овошјето и зеленчукот да не се ...
сите 3 | | | веќе видена

Синдромот на хроничен замор е болест на модерното време кој се развива постепено со месеци, па дури и години. Овие лица се постојано уморни, исцрпени, ...
сите 2 | | | веќе видена

Најстрашната болест на 21 век е ракот и за негово истражување се трошат милиони долари за тезите да се пронајде лек за оваа пеколна болест. Колку што досега е ...
сите 2 | | | веќе видена

Околу половина од светското население барем еднаш во животот доживеало парализа при спиење, а дури пет отсто од луѓето живеат со неа. Таа е придружена со ...
сите 21 | | | веќе видена

Шон Арент, директор на Центарот за здравствена и физичка способност на универзитетот Ратгерс, вели дека верувањето дека ќе се повредиме ако не се истегнеме ...
сите 7 | | | веќе видена

Некогаш ни се случува да почуствуваме болка во одреден дел на телото, а на тоа воопшто да не обрнеме внимание. Сепак, секоја болка укажува на проблем или ...
сите 2 | | | веќе видена

За да ги искористите придобивките од лукот, би требало да го јадете правилно. А тоа значи: 1. Пред конзумирање, задолжително згмечете го за да предизвикате ...
сите 2 | | | веќе видена

За брокулата и нејзините здрави својства се знае од пред 2.000 години. Потекнува од Италија и е исклучително здрава.Енергетската вредност на една свежа брокула ...
| | веќе видена

Кога на мечот на Австралија опен годинава во јануари тенисерката Коко Вандевеј одби да игра ако не и биде обезбедна банана, многумина го исмеваа нејизното ...
сите 3 | | | веќе видена

next