Бизнисменот Методија Томулевски од Битола реагира дека се прават обиди од одредени инситуции и групи граѓани да го афалтираат патот кој минува низ неговата ...
| | веќе видена

Дали сте чуле за Мавзолејот познат како Кирал Кизи Турбе или во превод „Гробницата на кралевата ќерка“? На ридот на Гази Баба наречен Урјан Баба веднаш над ...
| | веќе видена

65 годишна жена сакала да си го одземе животот преку самозапалување на кејот на Вардар, но случаен минувач-велосипедист успеал да ја спаси. На локацијата ...
| | веќе видена

На 29 септември од 19:30 часот во Националната галерија-Даут Пашин амам ќе биде оргаизиран настанот „Мислејќи со Балканот“ каде во дијалог ќе учествуваат Ијан ...
| | веќе видена

Домашни и странски говорници и активисти беа дел од годинешниот „ ENGAGE 2022 “ во Куршумли Ам, каде презентираа лични инспиративни приказни за тоа како ...
сите 8 | | | веќе видена

Жители од демирхисарското село Слоештица обвинуваат дека по грешка на ЕВН им прегореле повеќе апарати во домаќинството и бараат да бидат обештетени. Во дописот ...
| | веќе видена

Според една верзија на 21 септември 1902 година (според некои извори во 1901-ва), според друга верзија на 23 декември, во родниот Велес, во Џајково Маало, во ...
| | веќе видена