Радио МОФ

Исплата на платата за април, средба со идната Влада и итно отпочнување на реформи за реорганизација и оптимизација на работата, побраа вработените во АД Пошта ...
сите 42 | | | веќе видена

Во четврток, со почеток во 16 часот во Универзитетската библиотека „Св Климент Охридски“ во Битола, во склоп на проектот Цртај на македонски, ќе биде отворена ...
сите 5 | | | веќе видена

Меѓународниот ден за менструална хигиена ќе биде одбележан на 27 мај (понеделник) во Младинскиот културен центар (МКЦ) каде ќе има вечерна програма наменета за ...
сите 4 | | | веќе видена

Центарот за управување со кризи информира дека заради локалните врнежи на дожд има пријави за поплавувања и штети од град во Општина Куманово, Општина Старо ...
сите 307 | | | веќе видена

Триесет талентирани ученици од шест средни скопски училишта учествуваа на втората креативна работилница за пишување поезија и други литературни творби ...
сите 12 | | | веќе видена

Феминистичката теоретичарка и истражувачка Сара Ахмед на 5 јуни во Музејот на современа уметност ќе одржи предавање на тема „Смарањето (Killing Joy) како квир ...
сите 4 | | | веќе видена

Рекордни 523 предмети отворила Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) во 2023 година, соопшти КСЗД денеска, објавувајќи го Годишниот ...
сите 14 | | | веќе видена

Втората конференција наменета за млади „Чувари на мудроста“ ќе се одржи на 11 јуни (вторник) со почеток од 10 часот во Младинскиот културен центар во Скопје и ...
сите 23 | | | веќе видена

Ќе се отстрануваат реквизитите за забавниот парк, меѓу кои и панорамско тркало кои неодамна почнаа да се поставуваат пред спортскиот центар „Борис Трајковски“, ...
сите 52 | | | веќе видена

Тимот „Печалбари“ составен од Ангела Мијаковска, Невена Трајкоска и Берина Вуисланин победи на овогодишното Национално дебатно првенство во организација на ...
сите 6 | | | веќе видена

По повод Меѓународниот ден на исчезнати деца, Амбер Алерт Европа почнува со кампањата „Проверете. Размислете. Пријавете“ која ќе биде активна во 16 држави на ...
сите 20 | | | веќе видена

next