Радио МОФ

Од утре, па секој нареден понеделник, центарот „Педала ќе биде отворен за потребите на своите членови, но и останатите велосипедисти во Скопје. Секој ќе може ...
сите 2 | | | веќе видена

Со паролата „Пристојна плата и сигурни работни места” наставници и воспитувачи денеска одржаа синдикален протест во Штип. Тие побараа повисоки плати и подобри ...
сите 27 | | | веќе видена

„Помина година и пол, сега веќе втора, цела пролет и цело лето ништо не е направено за оваа зима да имаме помала загаденост. Да ви кажам што е направено. Во ...
сите 35 | | | веќе видена

Пропадна јавниот повик за изградба на тешка и загадувачка индустрија во Гази Баба, во округот на скопска Железара. Како што соопштија од О2 иницијативата, ...
сите 15 | | | веќе видена

БИРН Македонија објави уште едно од серијата видеа поврзани со истражувачкото новинарство, овој пат за податоците и сајтовите на институциите, и зошто тие ...
сите 2 | | | веќе видена

„Младите луѓе треба да бидат инспирација за позитивна промена во нашето општество“, е идејата на Ники, Мила, Сара и Бојан поради која решиле да учествуваат во ...
сите 2 | | | веќе видена

Поемата „Крале Марко по вторпат“ на Славчо Ковилоски од Скопје е избрана за најдобра поема на конкурсот за најдобро поетско дело „Григор Прличев“ за 2018 ...
сите 6 | | | веќе видена

Полицијата поднесе прекршочна пријава против лицето од агенција за обезбедување кое на Водици ја нападна новинарката на „Канал 5“, Мирјана Мирчевска. „Секторот ...
сите 2 | | | веќе видена

Општина Аеродром и „Нула отпад“ од почнуваат да собираат електричен и електронски отпад од домаќинствата во скопската општина. Жителите на Општина Аеродром ...
сите 9 | | | веќе видена

„Ајде да и подариме на нашата татковина нешто што постојано ќе расте и ќе носи позитивни ефекти – нова зелена оаза во Скопје“, стои во иницијативата на Форумот ...
сите 12 | | | веќе видена

Дол пат ја чека Македонија за да добие квалитетно образование во основните и средни јавните училишта. Најави за реформи има, но нивната имплементација бара ...
сите 5 | | | веќе видена

next