Реголитот ја прекрива целата површина на Месечината до длабочина од 3,5 метри и би можел да биде преработен за од него да се добие кислород, вода и гориво ...
сите 63 | | | веќе видена

Скопје ќе добие ново место за квалитетен урбан живот што ќе ја поддржи и унапреди таа позната скопска потреба од „живеење со многу салтанати“. Просторот околу ...
сите 13 | | | веќе видена

Жителката на канадското гратче Миларвил, Ања Вагнер, откако се здоби со повреда на грбот, поради потешкотиите во движењето, веќе не е во можност да ја одржува ...
сите 15 | | | веќе видена

 Во модерното време во кое живееме, сè почест случај станува појавата на анксиозност и депресија кај луѓето, независно од возраста. На оние кои никогаш не се ...
сите 11 | | | веќе видена

Рената Наумовска е специјалист по комуникација и работи како претставник за односи со јавност во компанијата за анимација и визуелни ефекти ФХ3Х од самото ...
сите 3 | | | веќе видена

Грчкиот парламент се очекува во вечерните четврточни часови да го ратификува Преспанскиот договор со Македонија за решавање на деценискиот спор за името на ...
сите 2 | | | веќе видена

next