Финансиското друштво Иуте Кредит Македонија со своето две и пол годишно постоење и делување на македонскиот пазар настојува да придонесе во економијата и ...
сите 25 | | | веќе видена

Шест соби од одделот за абдоменална хирургија во Универзитетската клиника за хируршки болести „Св. Наум Охридски“ во Скопје ќе се опремат со болничка опрема и ...
сите 11 | | | веќе видена

Во текот на месец мај треба да бидат исплатени вкупно 5,59 милиони евра по основ на поврат на ДДВ, средства кои се користат за исплата за месеците јануари, ...
сите 54 | | | веќе видена

Нема работно место кое не е во ризик поради кризата предизвикана од коронавирусот, а поради недоволните и слаби мерки за помош на Владата. Само во трговијата ...
сите 30 | | | веќе видена

Шпаркасе Банка Македонија водејќи се од принципите за општествено одговорно работење како дел од Штаермеркише Шпаркасе Групацијата и согласно усвоените мерки ...
сите 117 | | | веќе видена

Веќе станува нормална пракса многу македонски компании од практичен аспект да се одлучуваат за полиберални правила за начинот на работата и даваат поголема ...
сите 14 | | | веќе видена

Вкупно 158 од 546 пристигнати иницијативи одат во фаза на финална селекција на јавниот повик КРЕАТОН наменет за креирање на дигитални алатки и решенија за ...
сите 13 | | | веќе видена

Станува збор за сериозна криза која секако се рефлектира во домашната економија особено во некои сектори и потребно е будно да се следат сите влијанија и ...
сите 29 | | | веќе видена

Пазарот со нафта е презаситен, па дури и со онаа која се произведува од нафтени шкрилци, а ваквата енормна понуда би можело и понатаму да го обезвреднува ...
сите 48 | | | веќе видена

Финансиска поддршка за претпријатијата од приватниот сектор за исплата на плати за своите вработени во висина од 14.500 денари за месеците април и мај, кратење ...
сите 101 | | | веќе видена

Официјално пред два дена Граве осигурување стана мнозински сопственик на Еуролинк осигурување, откако помина транскацијата во која оваа австриска осигурителна ...
сите 6 | | | веќе видена

next