Управата за Јавни приходи работи на решенија кои ќе ја олеснат регистрацијата на граѓаните на новиот електронски систем за пријавување на персонален данок на ...
сите 45 | | | веќе видена

Ветеринарната медицина како дисциплина има големо значење за здравствената заштита на животните и безбедноста на храната, затоа и Министерство за земјоделство, ...
сите 14 | | | веќе видена

Форум на тема „Како да се подобри бизнис опкружувањето во Македонија – општествени и економски промени“ ќе се одржи денеска во Битола. Ќе се дискутира на теми ...
сите 17 | | | веќе видена

Текстилниот кластер денеска ја поздрави мерката за замзрнување на придонесите за текстилните и кожарските работници, а за сметка на тоа да им ги зголемат ...
сите 16 | | | веќе видена

Во насока на правилно и точно информирање на јавноста и сите засегнати страни, сакаме да информираме дека сите активности на АД „ТЕ-ТО“ Скопје се одвиваат ...
сите 19 | | | веќе видена

Јапонски ,,Нисан” повлекува повеќе од 215 илјади автомобили и теренски возила во САД поради ризик од пожар, препорачувајќи возилата да се паркираат на отворено ...
сите 3 | | | веќе видена

Производството на тутун добива се поголема стратешка важност за државната економија и е значителна ставка во полнењето на државниот буџет. На позитивните ...
сите 2 | | | веќе видена

Со оглед на одговорноста која постои во секоја работа, тешко дека постои работа која со себе не носи одредена количина на стрес. Сепак, додека повеќето луѓе се ...
| | веќе видена

Претседателот на Комисијата за хартии од вредност (КХВ) Нора Алити со тимот вчера пред Македонската банкарска Асоцијација го презентираше новиот хибриден ...
сите 9 | | | веќе видена

Секогаш не мотивирале со еден вид „мантра“ да не се откажуваме во животот што и да сме наумиле и по секој неуспех да продолжиме напред. И така бесконечно. Како ...
| | веќе видена

next