Апокалиптични сценарија можеби нема да се случат но нашиот избор, всушност, се движи меѓу тивкиот препород и бавно и секојдневно умирање. Последново е најлошо ...
сите 68 | | | прочитана: 10551 | веќе видена

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески очекува изградбата на експресниот пат Ранковце-Крива Паланка да заврши во предвидениот рок согласно договорот. ...
сите 101 | | | прочитана: 2637 | веќе видена

Кога „сељакот (карактерна особина)“ ќе се покондури, старите велат дека резултатот никогаш не може да биде добар. Таков е и случајот со градоначалничката на ...
сите 8 | | | прочитана: 1717 | веќе видена

Во насока на правилно и точно информирање на јавноста и сите засегнати страни, сакаме да информираме дека сите активности на АД „ТЕ-ТО“ Скопје се одвиваат ...
сите 19 | | | прочитана: 1376 | веќе видена

Управата за Јавни приходи работи на решенија кои ќе ја олеснат регистрацијата на граѓаните на новиот електронски систем за пријавување на персонален данок на ...
сите 31 | | | прочитана: 1358 | веќе видена

На официјалната страна на Министерство за финансии објавена објавени се проспекти за ново задолжување на 02.10.2018 година. Имено објавени се проспекти на 3 ...
сите 57 | | | прочитана: 1068 | веќе видена

Интернет платформата за брз букинг на билети за автобуски и железнички сообраќај Wanderu направила листа на најевтини и најскапи градови за посета во Европа. ...
сите 12 | | | прочитана: 1053 | веќе видена

Што е поисплатливо –дрва, струја, парно? Сезоната официјално почнува на 15-ти октомври, но со првиот студ Денар.мк прави анализа и пресметка за сите опции, но ...
сите 15 | | | прочитана: 1000 | веќе видена

Изградбата на гасоводот помеѓу Грција и Македонија и и целокупното јакнење на енергетските односи меѓу двете земји во областа на електричната енергија и ...
сите 31 | | | прочитана: 959 | веќе видена

Текстилниот кластер денеска ја поздрави мерката за замзрнување на придонесите за текстилните и кожарските работници, а за сметка на тоа да им ги зголемат ...
сите 16 | | | прочитана: 668 | веќе видена

Наспроти поголемите компании кај кои постои свеста за заштита на индустриската сопственост, средните и малите претпријатија сѐ уште тешко се одлучуваат на ...
сите 15 | | | прочитана: 652 | веќе видена

Недељко Лукачиќ е еден од илјадниците Хрвати кои заминале во Ирска заработи работа. По две години менаџирање со кафуле, решил да замине во оваа земја. ...
сите 4 | | | прочитана: 614 | веќе видена

За прв пат во последните четири години сировата нафта на светскиот пазар достигна цена од 82 долари. Според аналитичарите, кои го споделија мислењето со ...
сите 17 | | | прочитана: 612 | веќе видена

Најпознатиот и најбрзорастечки скопски бренд за бурек, пецива и леб "Силбо" е во сопственост на две фирми кои ги имаат двајца браќа од Стајковци: Силјан и Боби ...
сите 19 | | | прочитана: 541 | веќе видена

Мене ми е многу драго што општественици луѓе, инвеститори го доловиле моментот дека претстои убава иднина на нашата Македонија, а тоа секако нашите граѓани ќе ...
сите 10 | | | прочитана: 489 | веќе видена

Икс Фактор Акцелератор (X Factor) од Велес, е третата компанија што потпиша договор со Фондот за иновации за финансиска поддршка за отворање на бизнис ...
сите 19 | | | прочитана: 480 | веќе видена

next