Побарувачката за патнички автомобили во Европската Унија во периодот од јануари до октомври оваа година пораснала 1,6 отсто, соопштува Европската асоцијација ...
сите 7 | | | прочитана: 349 | веќе видена

Фотоволтаичните системи на ЕВН Македонија, дизајнирани според потребите на корисниците, стануваат подостапни за сите заинтересирани. ЕВН Македонија и Шпаркасе ...
сите 15 | | | прочитана: 321 | веќе видена

Законско регулирање на менторството на работното место, потреба од изготвување стандард кој воедно ќе биде и водич при имплементација на менторската врска, ...
сите 10 | | | прочитана: 305 | веќе видена

Со цел производителите на јаболка да имаат рентабилно производство, Владата воведе нова интервентна субвенција за производителите на јаболка. Конкретно, ...
сите 12 | | | прочитана: 296 | веќе видена

Бизнисмените не можат да најдат стручен кадар, невработените не можат да најдат работа . Во моментов околу 90.000 активни и 90.000 пасивни баратели на работа. ...
сите 5 | | | прочитана: 290 | веќе видена

Архитектонското студио ZGF трансформираше хангар стар повеќе од 70 години во модерни канцеларии за својот нов клиент Google. Хангарот наречен Spruce Goose се ...
сите 2 | | | прочитана: 247 | веќе видена

Иако Норвешка е еден од главните инвеститори во високо-технолошките и „зелените” иновации, економијата во Норвешка останува силно зависна од екстракција на ...
сите 41 | | | прочитана: 239 | веќе видена

Туризмот како стопанска дејност во светски рамки учествува со просечно десет проценти во Бруто домашниот производ (БДП) на секоја економија. Секое деветто ...
сите 14 | | | прочитана: 225 | веќе видена

Играта „Заработете и штедете“ е дело на Маријан Зиновски, студент на Факултетот за информатички и комуникациски технологии при Универзитетот „Св. Климент ...
сите 13 | | | прочитана: 220 | веќе видена

Револуцијата во глобалниот начин на креирање работни места создава глобални комплексни предизвици, но заканата од нарушување на постојните состојби може да се ...
сите 16 | | | прочитана: 197 | веќе видена

Според неодамнешното истражување на ресурсот pep.scoop.mk, македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров, инаку потписник на договорот со Грција ...
сите 7 | | | прочитана: 187 | веќе видена

Финансиската едукација треба да започне уште од основно училиште. Треба да се вложува во унапредување на финансиската писменост, бидејќи таа придонесува за ...
сите 9 | | | прочитана: 169 | веќе видена

Водечка грчка прехранбена компанија „Јотис“ и непрофитната организација HOPEgenesis во четвртокот објавија програма со цел зголемување на наталитетот во ...
| | прочитана: 167 | веќе видена

Рамстор Мол започнува уште една голема наградна игра “Голема игра за голема КИА”. Од 16 ноември во Рамстор Мол, секое пазарување е можност за освојување на ...
сите 10 | | | прочитана: 161 | веќе видена

Според анализата на Finance Think која е наречена рецепт на преживување? Се поставува прашањето како просечно македонско семејство со еден вработен го ...
сите 4 | | | веќе видена

next