Во хотелот Далјан на езерскиот брег со многу насмевки и позитивна енергија глувите и наглувите лица ги одржаа традиционалните „Игри без граници“. Глувите лица ...
сите 2 | | | прочитана: 867 | веќе видена

Струга стана специфично место за работење во туризмот. Многу околности влијаат врз тоа, смета Предраг Далчески управителот на двата струшки хотели „Плажа“ и ...
| | прочитана: 530 | веќе видена

Утре, на 20 септември со почеток во 17 часот во склоп на трговскиот центар „KAM Village“ (ул. 7 Ноември, бр. 179) ќе биде отворена најголмета игротека во ...
сите 3 | | | прочитана: 274 | веќе видена

Туризмот и угостителството се соочуваат со недостаток на квалитетен кадар, што сериозно се одразува во работата на туристичките капацитети во земјата. Фалат ...
сите 4 | | | прочитана: 179 | веќе видена

Во охридското стовариште има доволни количини огревно дрво, велат од поддружницата на ЈП „Македонски шуми“. Охриѓани кои зимава ќе се греат на дрва имаат на ...
сите 2 | | | веќе видена

Делот од Охридското Езеро најверојатно во 2019-та година ќе биде ставен под заштита на УНЕСКО, што ќе значи преземање на обврски и на интегрална заштита. ...
сите 7 | | | веќе видена

На врвот од прироитетните листи во повеќето основни училишта во градот е замена на дотраената дограма. Поставување на современи врати и прозори е приоритет за ...
сите 4 | | | веќе видена

Незапаметена летна суша во охридско го пеплоса годинешниот род на земјоделските култури. Повеќе од половина од родот со житни и градинарски култури е уништен, ...
сите 7 | | | веќе видена