Утринава Скопје потона во магла, не се гледа ни балконот на комшијата од другата зграда залепен до вашиот. Фоткиве се направени од Сопиште, а велат дека од ...
| | веќе видена

Името на Oпштина Аеродром е добиено по воениот аеродром (кој се наоѓал кај поликлиниката „Јане Сандански” и касарната „Гоце Делчев”), кој бил бомбардиран од ...
сите 3 | | | веќе видена

Од вчера на социјалните мрежи се појавија фотографии од бездомен маж кој на овие минусни температури живее во ужасни услови во руинираниот објект на стара ...
| | веќе видена

Тротоари, тревници, пешачки зони... тоа за дел од скопските шофери се најдобрите паркинг-места, за нивните најчесто скапи возила. Тоа очигледно е проблем само ...
сите 2 | | | веќе видена

Повозрасните скопјани сигурно со симпатии се сеќаваат на старо Скопје пред земјотресот.Во овој подзаборавен краток документарен филм низ снимки и фотографии е ...
сите 3 | | | веќе видена