Вицепремиерот задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, се сретна со деветнаесетгодишниот Христијан Котески, млад автомеханичар од прилепското село Борино, ...
сите 13 | | | веќе видена

Халкбанк е официјален спонзор на Ракометната федерација на Македонија, откако на 24 октомври беше потпишан договорот за годишно спонзорство помеѓу Халкбанк и ...
сите 16 | | | веќе видена

Потребата за средства за задоволување на итните финансиски потреби, во услови на ограничувањата кои ги имаат банките за одобрување кредити, ги насочува ...
сите 13 | | | веќе видена

Во Косово започна спроведувањето на административната инструкција, која предвидува дека знамето на земјата на потекло мора да се стави во секоја продавница ...
сите 4 | | | веќе видена

На 11.01.2019 година, УНИБанка преку Македонска берза објави дека банката донесе одлука за издавање на капитален инструмент по пат на приватна понуда. Станува ...
сите 4 | | | веќе видена

Министерството за финансии во огласот за нови вработувања ќе ангажира и в иша медицинска сестра, дефектолог и педагог за потребите на „Мини фини буџетчиња“, ...
сите 5 | | | веќе видена

Француската влада сака компанијата Рено и јапонската Нисан што сега се партнери, да се обединат во една холдинг корпорација, објави јапонскиот весник „Никеи“. ...
сите 2 | | | веќе видена

Од вкупно откупениот тутун, 94 проценти веќе е исплатен кон тутунопроизводителите, а тоа се речиси 50 милиони евра, кои веќе се исплатени од страна на ...
сите 12 | | | веќе видена

next