Ланецот супермаркети „Теско“ ја остранува ознаката „рок на траење“ од нивните свежи производи – потег со кој се надеваат дека ќе го намалат отпадот. ...
сите 4 | | | веќе видена

Откако открија траги од кислород, јапонски астрономи дојдоа до сознание дека ѕвездите во галаксијата МАКС-1149-ЈД-1 се образувале 250 милиони години по ...
сите 10 | | | веќе видена

Денеска се празнува Св.Никола летен. Православните верници дека одат во манастирот Св.Никола Шишевски, кој се наоѓа во близина на Матка. Секоја година, на овој ...
сите 7 | | | веќе видена

Потребно е време за да се изгради пријателство со некоја личност. Колку повеќе минуваме заедно, толку поголема е можноста да станеме пријатели. Но, колку часа ...
сите 2 | | | веќе видена

Звучи неверојатно, но е вистинито - од основањето на компанијата, до денес Amazon има остварено профит помал од 10 милијарди долари, додека Apple само во ...
сите 8 | | | веќе видена

Не е се загубено ако забележите некои од овие знаци, но бидете претпазливи и на време променете ја насоката на вашата врска. „Факт е дека ако и кога вашиот ...
сите 4 | | | веќе видена

Судењето на силувачот ќе биде одржано во четврток, а обвинителите ќе бараат да биде осуден на 45 години затвор. Таткото од Шпанија бил уапсен поради силување ...
сите 2 | | | веќе видена

next