Радио МОФ

Милијардерите во светот секојдневно стануваат побогати за 2,5 милијарди долари, додека сиромашната половина на глобалната популација е сè посиромашна. Новото ...
сите 20 | | | веќе видена

Прва архи бригада реагира на предлог Законот за просторно и урбанистичко планирање, со кој, велат тие, остануваат непроменети некои членови кои во изминатите ...
сите 23 | | | веќе видена

Европската комисија разви нова програма за напредни дигитални вештини со меѓугранични обуки за студенти од сите дисциплини. Програмата е отворена за студенти и ...
сите 7 | | | веќе видена

Само 15,4% од домаќинствта можат лесно или подносливо лесно да ги задоволат потребите со вкупните месечни приходи, сите останати се соочуваат со проблем. ...
сите 14 | | | веќе видена

Одете во кујната, отворете го фрижидерот и шкафовите и извадете се што е направено од пластика. Спакуваните тестенини, оризот (или киноата, ако тоа ви е ...
сите 2 | | | веќе видена

Ангел Мојсовски Институциите пристапуваат кон барањата на информации од јавен карактер со одреден сомнеж. Според едно истражување, 60 отсто од испитаниците ...
сите 3 | | | веќе видена

Популарниот српски јутјубер Богдан Илиќ, познат како „Бака Прасе“ вчера предизвика хаос со неговото појавување во трговски центар во Нови Сад. На крај, ...
сите 4 | | | веќе видена

next