Радио МОФ

Реалното секојдневие и предизвиците на Ромите беа дел од темите кои ги говореа ораторите на темата „Ромскиот народ – минато, сегашност, иднина“. Ораторската ...
сите 35 | | | веќе видена

Над 650 работници квалификуван кадар од машинската и енергетската индустрија, моментално се потребни за компаниите само во општина Гази Баба. Тоа се 650 ...
сите 6 | | | веќе видена

Десетте општини со најзагаден воздух во Македонија годинава намениле во просек по еден отсто од своите буџети за заштита на животната средина, пишува Мета . ...
сите 3 | | | веќе видена

Девет активисти за демократија се осудени во Хонг Конг бидејќи ги предводеле протестите на „Чадор револуцијата“ во 2014 година, во контроверзна судска пресуда ...
сите 5 | | | веќе видена

Во петок, на 12 април, ЦИВИЛ – Центар за слобода ќе го одбележи Денот на протестот, како продолжение на заедничката иницијатива во соработка со фотографот ...
сите 39 | | | веќе видена

Како да се воздигне велосипедската култура во Скопје? Како граѓаните да бидат активни учесници во дизајнирање на градот со цел да има место и пристапност за ...
сите 5 | | | веќе видена

Јавна дебата за слободата на изразување на интернет ќе се одржи оваа сабота (13 април) од 17 часот во Центарот за балканска соработка – Лоја во Тетово. На ...
сите 6 | | | веќе видена

Традиционално, во едукативната програма на 9-тото издание на Филозофскиот Филмски Фестивал ќе се одржи и интерактивна работилница за филозофија и филм со ...
сите 10 | | | веќе видена

Со „ромско тркало на среќата“ во центарот на Скопје, на кое беа напишани проблемите со кои се соочуваат Ромите во Северна Македонија, Иницијативата на жени од ...
сите 13 | | | веќе видена

Министерството за култура информира дека извршило анализа на потребните средства за нивелација, односно порамнување на платите на вработените во установите од ...
сите 15 | | | веќе видена

next