21.09.2018 Определбата на Локалната самоуправа на Кочани да го оплемени и да го заживее просторот на Споменикот на слободата ќе продолжи и во наредниот ...
сите 2 | | | прочитана: 391 | веќе видена

Во тревник до улицата „Руди Чајевац“, во Стар Аеродром, веќе неколку месеци има „инсталација во простор“ – превртен лимен контејнер. Оваа „инсталација“ е во ...
| | прочитана: 247 | веќе видена

На пригодна свеченост во Богота четиринаесет полициски кучиња вчера се испратени во пензија со медали и дипломи, откако неколку години биле вклучени во разни ...
| | прочитана: 163 | веќе видена

Јове Стојановски од Бутел три дена копал во својот двор за да спаси маче кое паднало во септичка јама. Откако го слишнал беспомошното маче Јове почнал да копа ...
| | веќе видена

„Оној кој го фрла ѓубрето во контејнер треба да биде претседател на Македонија“, замислува малиот Иван, „Наместо тросед, во Вардар да видам лотосови цветови“, ...
| | веќе видена

Пред некој ден во автобус се случи една крајно апсурдна ситуација. Се качи една постара женичка, застана веднаш до седиштето каде седеше мојата осумгодишна ...
| | веќе видена