Факултети

Во врска со случаите на тројца функционери и стекнувањето научно-наставни звања на Државниот универзитет во Тетово, вишиот просветен инспектор Ѓорѓи Илиевски ...
сите 24 | | | веќе видена

Осумгодишниот Предраг Огненоски од прилепското село Лажани има проблем со видот од раѓање и многу му смета светлината. Но, Пепи, како што го нарекуваат ...
сите 2 | | | веќе видена

Иако веќе се мачи со преголемиот број туристи, Тајланд има намера да инвестира 13 милијарди долари во ширење на капацитетите на своите аеродроми и во ...
сите 5 | | | веќе видена

Сите сакаат да бидат среќни, но горчливата вистина е дека никој не знае како да го направи тоа. Благодарение на научниците, сега постои одговор на ова прашање. ...
сите 2 | | | веќе видена

Мувите во болниците се многу поголема закана од досадното брмчење. Според една студија објавена минатата недела, речиси 9 од 10 летечки инсекти собрани од 7 ...
сите 8 | | | веќе видена

Пештерата во која тајландските момчиња и нивниот тренер пред една година беа заробени е претворена во туристичка атракција. Во близина на пештерата се наоѓа ...
сите 9 | | | веќе видена

Повеќе од 25.000 деца биле испратени во Куба на лекување по зрачењето предизвикано од нуклеарната катастрофа во Чернобил што се случи во 1986 година. - Не се ...
сите 16 | | | веќе видена

Ако ајкулите и изгорениците не ве плашат кога ќе се спомене плажа, можеби ова ќе ве исплаши: според прелиминарно истражување, потребно е само 10-минутно ...
сите 3 | | | веќе видена

Кај луѓето што имаат еден десетчасовен работен ден неделно се зголемува ризикот за срцев удар за една третина, во споредба со оние што немаат прекувремени ...
сите 13 | | | веќе видена

Одделот за истражување и развој на кинеската компанија „Хуавеи“, „Фјучрвеи“, почнува одделување на дејноста од компанијата-мајка, откако во мај САД го ставија ...
сите 24 | | | веќе видена

„Промените во образованието кои ги навестувавме, не ги остваруваме. Зошто е ова вака, веројатно Вие најдобро знаете!“. Ова е една од причините поради која ...
сите 55 | | | веќе видена

Според новиот Закон за основно образование, специјалниот едукатор и рехабилитатор (дефектолог) ќе биде само член на стручен тим во училиштата. Тој нема да може ...
сите 3 | | | веќе видена

next