Факултети

Научниците успеале да го променат правецот на времето со помош на квантен компјутер. Епохалното откритие се чини дека е контрадикторно на основните закони на ...
сите 9 | | | веќе видена

Фелисити Хофман и Лори Лаглин се меѓу 50. обвинети во шемата со која децата на актери, богаташи, тренери се запишувале на престижните универзитети со поткуп ...
сите 7 | | | веќе видена

Во вселената никој не може да го слушне вашиот вресок - е фразата што останува популарна дури и по 40 години од премиерата на филмот „Вонземјанин“ на Ридли ...
сите 3 | | | веќе видена

Жителите на едно мало шпанско село добиваат коверти со пари во поштенските сандачиња или под вратите, а не знаат од кого се. Локалните весници веќе го ...
сите 10 | | | веќе видена

Минатата недела, во Барселона беше изведена првата хируршка операција на далечина со помош на 5G. Докторот кој ја водеше операцијата им даваше совети и ...
сите 27 | | | веќе видена

16 и 30 март ќе бидат работни денови за основните и средните училишта во Македонија. Ќе се одработуваат часови според распоред за понеделник, односно вторник. ...
сите 20 | | | веќе видена

Американската глумица Фелисити Хофман е обвинета за давање мито за упис на нејзиното дете на факултет, заедно со уште најмалку 40 лица зашто, наводно, ги ...
сите 27 | | | веќе видена

Што ќе научам? Преку конкретни чекори, интерактивни дискусии и преку размислувања во поглед на вештините за живот и вештините за водење бизнис, обуката ...
сите 19 | | | веќе видена

Овие луѓе ја користат комуникациската технологија за да си го олеснат својот живот или животот на децата. Производители и дистрибутери, увозници на храна ...
| | веќе видена

Учењето со помош на интернетот често е многу полесно и поевтино отколку она за кое е потребна физичка присутност. Учениците можат да учат по свој распоред, да ...
сите 4 | | | веќе видена

next