Факултети

Ефектот врз животната средина од лошо управуваното ѓубре и депониите се покажа дека има катастрофални последици. Развојот на депониите обично значи губење на ...
сите 2 | | | веќе видена

В сабота, 11 мај, во 18 часот, во спортската сала ВИП арена „Борис Трајковски“ за време на Саемот на книгата ќе биде промовирана најновата сказна на Биби - ...
сите 12 | | | веќе видена

Младите луѓе особено многу време поминуваат на компјутер и на нивниот мобилен. Таму има место и за невообичаени кратки филмови, кои по правило убедуваат со ...
сите 3 | | | веќе видена

Често пати брзо станувате слеп за недостатоците. Многу ценам кога на режисерите можам да им покажам готови сценски предлози, на чија основа потоа заеднички ...
сите 3 | | | веќе видена

Колку пати сте ја гледале серијата „Пријатели“ или „Сексот и градот“, иако секоја епизода ја знаете напамет? Сега постои доказ дека тоа е добро за вашето ...
сите 3 | | | веќе видена

Австриската организација „Привилег“ објави листа со 45 дефицитарни професии во Австрија. Работниците од земјите што не се членки на ЕУ можат да поднесат барање ...
сите 16 | | | веќе видена

Факултетот за бизнис-економија (ФБЕ) и Институтот за бизнис-економија (ИБЕ) организираа два настана во текот на април – прва меѓународна Еразмус+ недела и прва ...
сите 2 | | | веќе видена

Самостојната изложба „Биди вода“ на Александар Илиевски ќе биде отворена на 6 мај (понеделник) во 18 часот во просториите на Универзитетот на информатички ...
сите 49 | | | веќе видена

next