Факултети

Муралите се убави за гледање, но дали можат да ги направат нашите градови и населби побезбедни? Новиот извештај на „Блумберг филантропис“ и „Сем Шварц ...
сите 37 | | | веќе видена

На државната матура нема да има прашања од наставниот материјал што требаше да се помине кога имаше штрајк во училиштата Нови рокови за полагање на проектната ...
сите 13 | | | веќе видена

НАСА планира да лансира фотографии од голи луѓе во вселената со надеж дека ќе привлече вонземни цивилизации. Освен фотографии со голи луѓе, научниците ...
сите 15 | | | веќе видена

Хрватската водителка Ивана Параџиковиќ ја објави потресната приказна на нејзината пријателка Мирела Чавајда, која е бремена и неодамна дознала дека нејзиното ...
сите 36 | | | веќе видена

Наставните теми и концепти никогаш нема да ги разберете целосно доколку ги учите само од аспект на еден училиштен предмет. За да го разберете процесот на ...
сите 9 | | | веќе видена

Корисниците на интернет низ светот поминуваат просечно 2 часа и 27 минути на социјалните мрежи дневно. Меѓутоа, трендовите се разликуваат од земја до земја. ...
сите 8 | | | веќе видена

Цените на становите во земјава драстично се зголемија, а во последниот период се соочуваме со кризи и живееме во време кога сè ни изгледа несигурно. Сето тоа ...
сите 2 | | | веќе видена

Новата фабрика за производство на концентрати за хемодијализа, со потребните магацински простории за суровини, амбалажа и за готови производи, зафаќа површина ...
сите 23 | | | веќе видена

Платформата за сместување „Ербиенби“ нуди соба скриена во кабарето „Мулен руж“ во Париз. Собата е дизајнирана за да ги транспортира гостите во доцниот 19 век ...
сите 44 | | | веќе видена

Проф. д-р Мишо Докмановиќ е добитник на државната награда „Гоце Делчев“ за 2022 година, која се доделува за особено значајни остварувања од интерес за ...
сите 14 | | | веќе видена

next