Факултети

Во текот на наредните две години „Волво“ планира да вгради напредна технологија во своите автомобили што треба да ја зголеми безбедноста за сите патници во ...
сите 14 | | | веќе видена

Соочен со недостиг од земјиште, Хонгконг планира да изгради еден од најамбициозните вештачки острови во историјата на светот - извонреден проект кој ќе го ...
сите 26 | | | веќе видена

Три златни, еден сребрен и три бронзени медали си заслужија нашите репрезентативци на Летните олимписки игри на Специјална олимпијада што до денеска се одржува ...
сите 44 | | | веќе видена

Три златни, еден сребрен и три бронзени медали си заслужија нашите репрезентативци на Летните олимписки игри на Специјална олимпијада што до денеска се одржува ...
сите 44 | | | веќе видена

„Пролет за сите“ е мотото под кое се одржа заеднички настан што го организираа државното училиште за деца и младинци со оштетен вид „Димитар Влахов“ и ...
сите 3 | | | веќе видена

Уште како дете многу се интересирал за математиката и природните науки. Едноставно, уживал во решавањето математички задачи. Интересот кон информатиката и ...
сите 2 | | | веќе видена

Сè повеќе луѓе веруваат во теоријата за рамна Земја, па организираат конвенции, прават снимки, свикуваат состаноци и разговараат за тоа како да ги убедат сите ...
сите 6 | | | веќе видена

Ако случајно забележите вертикална лента со виолетова светлина што игра на небото на северната хемисфера, не плашете се. Станува збор за Стив. Токму така, ...
сите 2 | | | веќе видена

Една третина од милениумците сметаат дека животот им е постресен од просекот, а повеќе од половината мислат дека животот денес е постресен од кога било, ...
| | веќе видена

Истражување откри дека децата со математичка анксиозност доживуваат бес и очај кога се соочуваат со задачите. Според истражувачите од Универзитетот „Кембриџ“, ...
| | веќе видена

next