Факултети

Капитенот и неговите пријатели од "Форца" ги реализираа желбите на децата на одделот за онкологија. Деновите околу Новата Година најмногу ги очекуваат дечињата ...
сите 15 | | | веќе видена

Д-р Елмедина Асани е нашата голема надеж во медицинската наука, поточно во неврохирургијата. Хуманоста, чистата мисла, објективноста и реалниот став за тешката ...
сите 2 | | | веќе видена

Има една изрека која вели: Деновите се долги, но годините се кратки. Ова се чини особено точно кога ќе се осврнете на студентските години. Ова се пет нешта кои ...
сите 2 | | | веќе видена

Кај тинејџерките има двојно поголема веројатност за појава на симптоми на депресија поврзани со користењето на социјалните мрежи отколку кај момчињата, ...
сите 14 | | | веќе видена

Без оглед на законските прописи, децата често наоѓаат начини како да дојдат до алкохол. Во текот на пубертетот мозокот сѐ уште се развива, а алкохолот може ...
сите 2 | | | веќе видена

Наспроти очекуваното намалување на стапката на раст за 2019 година во Словенија, за оваа година се најавува зголемување на вработеноста, но и реален раст на ...
сите 23 | | | веќе видена

Кои се новогодишните желби на македонските студенти, колкумина би ја напуштиле Македонија доколку би имале шанса, која е Ивона Василеска, најдобриот првенец на ...
сите 2 | | | веќе видена

Серијата „Бегството во Данемора“ во режија на Бен Стилер е заснована на вистинска приказна за бегство од затвор во американската сојузна држава Њујорк во 2015 ...
сите 4 | | | веќе видена

next