Факултети

Живееме во време кога единствено правило е дека не постојат правила. Ковидот, економската криза и кризата во Украина го сменија светот и допрва ќе го менуваат. ...
сите 13 | | | веќе видена

Колку и да обожавате чоколадо, понекогаш ви се чини дека никако не се вклопува во вашиот режим за слабеење. Меѓутоа, истражувачите од Универзитетот во Јужна ...
сите 60 | | | веќе видена

Земјите почнуваат да нудат четврта доза од вакцината против ковид-19 на ранливите групи, но медицинските професионалци не се убедени дека тоа ќе биде од корист ...
сите 91 | | | веќе видена

Седиштето на мрежата на хортикултурни библиотеки од пет балкански држави е во Битола, а поврзаноста ја покрена библиотекарот Мирко Марковиќ, син на српски ...
сите 9 | | | веќе видена

Спротивно на популарното верување, исцрпеноста не е резервирана за луѓе што не ја сакаат својата работа; тоа им се случува и на луѓе што го сакаат она што го ...
сите 110 | | | веќе видена

Кога на едно место ќе се спојат историјата, убавата природа и традицијата, тогаш дел од мозаикот се вклопува и го добиваме името Брајчино. Брајчино е село кое ...
сите 5 | | | веќе видена

Филмскиот мост на Милчо Манчевски во мариовското село Зовиќ е светска атракција Селото Зовиќ е една од најпосетуваните локации во Мариово, пред сѐ поради ...
| | веќе видена

Од почетокот на пандемијата се зголемува бројот на вработени лица што работат надвор од канцеларијата. Соодветно на тоа, има и повеќе истражувања за работата ...
сите 7 | | | веќе видена

Колку често одбегнувате да завршите нешто затоа што ви недостига мотивација? Тоа веројатно е најлошиот изговор што може да го имате, иако ова им се случува на ...
сите 10 | | | веќе видена

Вработеноста кај младите во Европа се подобрува по пандемијата, но бавно, покажуваат нови податоци од „Еуростат“. Сите 27 земји во Европската Унија забележале ...
сите 11 | | | веќе видена

next