Факултети

Во поставката се изложени најрепрезентативните наоди од последните истражувања на Самуиловата тврдина и Плаошник Повеќе од 700 антиквитети првпат се изложени ...
сите 5 | | | веќе видена

Егзистенцијалните проблеми се најчестите предизвици на родителите, а најмудри се родителите што учат од своите деца. Ова се само две поенти од кусиот, но ...
сите 3 | | | веќе видена

Рударската компанија „Њумонт мајнинг“ ја купува компанијата „Голдкорп“ за 10 милијарди долари, со што ќе стане најголем светски произведувач на злато. ...
сите 5 | | | веќе видена

Идејата дека луѓето можат да живеат на некоја оддалечена планета како алтернатива на животот на Земјата отсекогаш звучела како најобично мечтаење, идеално за ...
сите 2 | | | веќе видена

Во чии раце ќе отиде „Оскарот“ за најдобра актерка наредниот месец? Ако „Изборот на критичарите“ е некаков показател, тогаш категоријата за најдобра актерка во ...
сите 13 | | | веќе видена

Лажните вести претставуваат сè поголем проблем и социјалните мрежи наоѓаат нови начини за борба против нив. Новите иницијативи имаат цел да ги едуцираат ...
сите 61 | | | веќе видена

Ако го подобрат квалитетот на воздухот што го дишат, Кинезите би можеле да живеат во просек три години подолго, проценува Светската здравствена организација ...
сите 52 | | | веќе видена

Продуцентот Атанас Георгиев, кој ја направи и монтажата на 85-минутниот филм, денеска на прес-конференција рече дека ретка можност е македонски филм да биде ...
сите 17 | | | веќе видена

Кирил Барбареев, универзитетски професор на Факултетот за образовни науки при Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип, е прогласен за амбасадор на најдобрите ...
сите 9 | | | веќе видена

next