Факултети

Кога минатиот септември грчката политичарка Дора Бакојани ја посетилa канцеларијата на градоначалникот на Кожани, сакала да запали цигара, но службениците ѝ ...
сите 4 | | | веќе видена

Голем стап – така претседателот Рузвелт ја нарече империјалистичката политика на САД кон Латинска Америка, која беше во зародиш. Тој ја употреби оваа фраза од ...
сите 20 | | | веќе видена

„Два пати мери, еднаш сечи. Културата мора внимателно да се крои за да не биде после унаказена, монтирана, лепена и сечена. Културата не може и не смее да биде ...
сите 11 | | | веќе видена

Глобалното движење во светот е насочено кон постојано поттикнување, поддршка и разбирање на потребите и желбите на младите. Токму затоа, ние, Штедилница ФУЛМ, ...
сите 11 | | | веќе видена

На Клиниката за детски болести и во Институтот за белодробни заболувања на децата-Козле се одложуваат сите закажани прегледи што не се сметаат за итни, т.е. ...
сите 90 | | | веќе видена

Зголемениот број на инвеститори предизвика недостиг на работници во Словенија, па во одредени сектори се нудат парични награди за оние што ќе доведат нова ...
сите 6 | | | веќе видена

Шведската компанија „ИКЕА“ во 2017 година ја купи компанијата за склопување на мебел „ТаскРабит“ во рамките на напорите за нудење поголем спектар на услуги ...
сите 3 | | | веќе видена

Секоја пролет Јапонија ја слави сезоната на цветањето на црешите, или „сакура“. Освен преубава глетка, цветовите се и економски расадник. Оваа сезона е голем ...
| | веќе видена

Војните, конфликтите и мизеријата што со векови ја опкружуваат цивилизацијата може да ве наведат да мислите дека општеството е трагично дефинирано со постојан ...
| | веќе видена

next