Факултети

Фото: Getty Images Не постои возач што некогаш не се запрашал што ја одредува цената на нафтата? Всушност, во 70-тите години се мислело дека нафтата ќе биде ...
сите 33 | | | веќе видена

Факултети.мк ѕирна низ клучалката на најголемиот студентски дом во Скопје - „Гоце Делчев“, кој буквално е град во град. Секој вторник и четврток има ...
сите 11 | | | веќе видена

Се препорачува времето поминато пред екран да се сведе на минимум. И тоа: децата од две до петгодишна возраст да не поминуваат повеќе од еден час пред екран ...
сите 3 | | | веќе видена

Колкав дел од вашиот приход трошите на храна? Извештајот од Светската програма за храна, објавен кон крајот на 2017 година, открива дека трошоците за основна ...
сите 6 | | | веќе видена

Фото: Epicenter Ако никогаш не сте гледале „Дота 2“, станува збор за екран полн со анимирани ликови, специјални ефекти и битки. Може да биде прилично тешко за ...
сите 2 | | | веќе видена

Фото: DLR Ако некогаш успееме да го колонизираме Марс, ќе ни биде потребна храна. А ако можеме сами да ја одгледуваме, уште подобро. Научниците од германската ...
сите 7 | | | веќе видена

Фото: NASA Постојат голем број веројатни катаклизми што би можеле да ја избришат човечката раса. Земете го за пример проширувањето на Сонцето во црвен гигант. ...
сите 3 | | | веќе видена

Нашето општество треба да се откаже од практиката на упросечување на надарените и талентираните, на стимулирање сомнителни вредности за успех, развој на ...
сите 3 | | | веќе видена

next