По повод приемот на децата, првачиња, во детската организација ООУ ,,Св Кирил и Методиј“ - Бучин општина Крушево реализира активности со меѓуетнички ...
сите 5 | | | веќе видена

Музеј на град Скопје во периодот од 28. Октомври до 23.ноември ќе гостува во Музеи и галерии на Подгорица – Црна Гора со изложбата: ,,Една слика за темната ...
сите 9 | | | веќе видена

Белата куќа ги откажала и истовремено ги повикала сите сојузни служби да ја откажат претплатата на овие два дневни весника. Порпаролката на Белата куќа Стефани ...
сите 2 | | | веќе видена

Алпинистички клуб „Патагонија“ и Општина Охрид, во недела на 27 октомври 2019 го организираат првото промотивно издание на „Ohrid Outdoor Festival“. Целта на ...
сите 14 | | | веќе видена

Тринаесетото издание на „Неделата на јапонски филм“ ќе биде отворена на 29 октомври со филмот . „Гласот на учителот“.Оваа година филмската недела за прв ...
сите 52 | | | веќе видена

30 ученици заедно со нивните наставници од ООУ „Димитар Македонски“, Скопје и партнерското училиште „Раметула Амети“, с. Чифлик, Општина Желино, организираа ...
сите 25 | | | веќе видена

Ова предавање ќе биде за политиката на моќта која вклучува род, раса и иновација. Ние сме во време на екстремна геополитика која влијае на многу луѓе. „Речиси ...
сите 2 | | | веќе видена

Од 1 до 5 ноември на Факултетот за драмски уметности – Скопје пред публиката ќе се претстават студентите од aкадемиите и факултетите за драмски уметности од ...
сите 12 | | | веќе видена

next