Повеќе од 100 луѓе над 50-годишна возраст ја посетуваат наставата во рамки на програмата за доживотно учење,што ја реализира Универзитетот “Трето доба”.Со ...
сите 3 | | | веќе видена

Според најновите мерења , поради забрзаното топење на мразот од ледениците од планинскиот масив Кебнекаисе , Шведска го загуби највисокиот врв.. -„Ова е ...
сите 4 | | | веќе видена

Наградата „8-ми Октомври" општина Крива Паланка ја доделува на физички и правни лица како знак на општествено признание за особени постигнувања во ...
сите 7 | | | веќе видена

Пред присутните гости, меѓу кои и градоначалникот на Куманово Максим Димитриевски, министерот Исмаили истакна дека Куманово – градот на културата за 2019 ...
сите 4 | | | веќе видена

Низ приказна, песна или гатанка на лесен и непосреден начин, со цел да му се овозможи на ученикот нови знаења, се создаваат и креираат содржините на ...
сите 11 | | | веќе видена

Патлиџаните од супермаркетите можат да бидат многу повкусни, ако му се верува на новото истражување кое го идентификувало реткиот ген кој е посебно поврзан со ...
сите 2 | | | веќе видена

Последната вечер на Фестивалот на документарни музички филмови жанровски е посветена на рок бендовите У2 и нивниот албум Џошуа три и култната група Квин и ...
| | веќе видена

next