Отвореноста на институциите на системот е примарна за довербата на граѓаните. По усвојувањето на Стратегијата за транспарентност, министерот Роберт Поповски ...
сите 33 | | | веќе видена

„Моите раце се исти како и вашите, отворени и за ракување и за дружба, подготвени да им служат на сите луѓе во светот. Без вашите подадени раце, моите би биле ...
сите 5 | | | веќе видена

Говорејќи пред Европскиот парламент во Стразбур, при претставувањето на програмата и составот на новата Европска комисија, новизбраната претседателка Фон дер ...
сите 34 | | | веќе видена

Расте бројот на загинати во страотниот земјотрес што ја погоди Албанија. Десетици се загинати, а повредени се 650 граѓани, а над 40 биле спасени под ...
сите 450 | | | веќе видена

Без општ консензус меѓу партиите не би требало да се влезе во измени на изборниот модел, смета претседателот на Собранието. Додава дека е краток периодот до ...
сите 38 | | | веќе видена

„Сите институции со светлосна брзина изразија подготвеност да ги истражат надоместоците, камо среќа во изминатиов период така да постапуваа по истрагите“, ...
сите 165 | | | веќе видена

Tретманот на отпадните води од градот Скопје ќе биде трајно решен со изградба на пречистителна станица, со што ќе се намали загадувањето на реката Вардар и ќе ...
сите 15 | | | веќе видена

На 28-ми ноември во Музејот на Македонија ќе биде отворена изложбата „Африка во Македонија“. Изложбата ја прикажува исконската поврзаност помеѓу Македонија и ...
сите 9 | | | веќе видена

next