Дејствието се случува во Бергамо, Италија. Рита е сопственичка на преноќиште и вдовица на Гаспаро, сопругот кој ја малтерирал и според нејзино сознание ...
сите 4 | | | веќе видена

Ваква одлука донеле вработените во СЈО, откако државниот обвинител Љубомир Јовески до нив достави допис во кој наведува како е неопходно да му бидат предадени ...
сите 567 | | | веќе видена

Развој на социјални услуги за лицата со попреченост во рамки на заедниците каде живеат и намалување на бројот на деца и возрасни кои се сместени во институции ...
сите 40 | | | веќе видена

Според невладините, „бомбите“ се неопходи да бидат употребувани и натаму во постапките. Неопходно е позиционирање на СЈО во најмала рака на ниво и степен на ...
сите 132 | | | веќе видена

Учениците од 5-А одделение од ООУ "Јосип Броз-Тито" Валандово, го посетија дневниот центар во Валандово, ја покажаа својата хуманост и израдуваа неколку дечиња ...
сите 8 | | | веќе видена

Со цел промоција на македонските и интернационалните брендови пиво, креирање на пивски бренд фестивал и зајакнување на пивската култура во Македонија и ...
сите 12 | | | веќе видена

Болтон е третиот советник за национална безбедност во мандатот на Доналд Трамп. Функцијата на Болтон ќе ја преземе неговиот заменик Чарлс Куперман. Мировните ...
сите 66 | | | веќе видена

Секојдневното и прекумерно консумирање алкохол е причина за голем број здравствени, социјални и економски проблеми на поединците,семејствата и на самото ...
сите 3 | | | веќе видена

next