Рим

  во

  Меѓу римската градоначалничка и Католичката црква во овој град настана спор поради металните парички што се собираат од светски познатата Фонтана ди Треви. ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Најбараниот италијански бегалец, радикалниот левичар Џезаре Батисти, пристигна во Рим, откако претходно беше уапсен во Боливија. Снајперистите го следеа ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Најбараниот италијански бегалец, радикалниот левичар Џезаре Батисти, пристигна во Рим, откако претходно беше уапсен во Боливија. Снајперистите го следеа ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Најбараниот италијански бегалец, радикалниот левичар Џезаре Батисти, пристигна во Рим, откако претходно беше уапсен во Боливија. Снајперистите го следеа ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Најбараниот италијански бегалец, радикалниот левичар Џезаре Батисти, пристигна во Рим, откако претходно беше уапсен во Боливија. Снајперистите го следеа ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Секоја година од фонтаната се вадат монети со вредност од 1.5 милион евра. Досега средствата традиционално доделувани на католичка хуманитарна организација ...
  сите 5 | | | веќе видена

  „Ако продолжиме без заеднички пат, ризикуваме да ја уништиме европската зграда“, рече Конте на прес-конференција на која зборуваше за средбата со еврокомесарот ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Помеѓу римската градоначалничка и католичката црква во тој град изби голема расправија околу монетите кои се собираат од славната фонтана "Ди Треви". Имено, ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Градоначалничката на Рим и Католичката црква се во спор поради парите од фонтаната Треви. Секоја година од таа фонтана се вадат монети вредни 1,5 милиони евра, ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Италијанскиот премиер Џузепе Конте изјави денеска дека Европската унија ризикува да доживее колапс доколку не најде заеднички став за мигрантите. – Ако ...
  сите 12 | | | веќе видена