Скопје Инфо

Најдобро платени работници во државата се компјутерските програмери. Со просечна плата за јуни, која според Државниот завод за статистика изнесува 56.587 ...
сите 50 | | | веќе видена

Во Германија дневница за берење аспарагус е 150 евра (околу 9.000 денари), работниот ден трае од осум до 10 часа со една пауза. Во недела не се работи. Во ...
сите 5 | | | веќе видена

Дива депонија во околината на Визбегово го загадува воздухот. На укажување на граѓани, Инспекторатот за животна средина на град Скопје вчера направи увид при ...
сите 33 | | | веќе видена

Од 23-ти до 28- ми август 2018 година во организација на АКУД „Мирче Ацев“ – Скопје ќе се одржи Меѓународниот студентски фолклорен фестивал. Овој фолклорен ...
сите 4 | | | веќе видена

„Го сакам чоколадово и нема да си одам ако не ми го купиш“, одекна силно едно детско гласче во маркет. Мајката збунета и засрамена се обиде да му објасни на ...
| | веќе видена

Просечната плата во Република Македонија за месец јуни е за нешто повеќе од 300 денари пониска во однос на истата во месец мај, ова го покажува најновото ...
сите 50 | | | веќе видена

Секоја земја има свои закони, а ситна или малку покрупни задоволства, како скара на недозволено место или секс на плажа, би можеле да ве вратат дома со празен ...
сите 7 | | | веќе видена

Претплатниците во мобилната телефонија во Македонија месечно во просек зборуваат 197,83 минути, а иницираат по 104 повици, покажуваат последните податоци на ...
сите 11 | | | веќе видена

Од утре во наредните шест години ќе биде воведен привремен сообраќаен режим на булеварот „Македонија“ (зад Музејот на Град Скопје и ТЦ „Рамстор“) поради ...
сите 61 | | | веќе видена

Од месец август ни остануваат уште само неколку дена. Оваа лето речиси и да не почувствувавме вистински летни температури. Кога се споменува месец септември, ...
сите 306 | | | веќе видена

Во детството ни сметаа, понекогаш и навредуваа. Но, сега кога порасанавме и имаме свои деца разбираме дека овие реченици биле израз на љубов и грижа од нашите ...
сите 2 | | | веќе видена

Родителите во минус на сметката, наставниците незадоволни од платите, власта го преиспитува бројот на вработени и можностите на буџетот, несраземерен однос ...
сите 3 | | | веќе видена

Беше пред дваесет години, а се сеќавам како да се случуваше вчера. Додека сите мои другари и другарки од маалото во саботе преку ден си играа пред згрдата, јас ...
сите 4 | | | веќе видена

На слободни активности отпаѓаат 22 проценти од времето, по 10 проценти на домашни активности и вработеност, девет проценти на јадење и пиење, по четири ...
сите 19 | | | веќе видена

next