Скопје Инфо

Медицинските сестри и другиот медицински персонал ќе добијат зголемување на платата од пет отсто уште во јануари наместо како што беше предвидено со предлог ...
сите 47 | | | веќе видена

Овој чувар во скопската Зоолошката градина изградил посебен однос со жирафите за кои се грижи. Тие се толку приврзани за него што постојано трчаат по него. ...
сите 21 | | | веќе видена

Од 19-ти ноември, до крај на годината стартува со работа канцеларијата на Управата за јавни приходи наменета за годишна даночна пријава која ќе биде отворена ...
сите 13 | | | веќе видена

Вториот фудбалски камп на Реал Мадрид Фондација ќе се реализира од 14 до 18 јануари 2019 во Охрид. На кампот ќе учествуваат фудбалери на возраст од 7-17 ...
сите 26 | | | веќе видена

Екипи на ЈП „Паркови и зеленило“ по налог на Град Скопје деновиве на терен вршат подготовки за претстојната голема есенска акција за садење. Во рамките на ...
сите 8 | | | веќе видена

По информацијата дека по втор пат годинава се појавила шуга во основното училиште „Владо Тасевски“ во Козле, се огласи и директорката на училиштето, Елка ...
сите 24 | | | веќе видена

Секоја година кога ќе дојде зимската сезона, дишеме на шкрги. Воздухот урива рекорди на загаденост. Со цел да се заштитат граѓаните бараат чаре и во маските, ...
сите 22 | | | веќе видена

Во основното општинско училиште „Владо Тасевски“, во Козле, Општина Карпош евидентиран е еден , изолиран случај на SCABIES – шуга. -Инфективното заболување е ...
сите 24 | | | веќе видена

Со почетокот на грејната сезона, значително се зголеми загадувањето на воздухот. Ова е тема која се актуелизира секоја зимска сезона, а Градските власти, и ...
сите 3 | | | веќе видена

Владата засега не се откажува од еколошките налепници и покрај тоа што премиерот изјави дека тоа би било еден вид дискриминација. Заменик министерот за животна ...
сите 77 | | | веќе видена

Во основното училиште „Владо Тасевски“ во скопската населба Козле, општина Карпош, повторно се појави шуга. Родителите вознемирени откако втор пат годинава, ...
сите 24 | | | веќе видена

Рамстор Мол започнува уште една голема наградна игра “Голема игра за голема КИА”. Од 16 ноември во Рамстор Мол, секое пазарување е можност за освојување на ...
сите 10 | | | веќе видена

next