Скопје Инфо

„И официјално, Северна Македонија“„Заев: да живее Северна Македонија“; „Веќе и официјално се роди Северна Македонија“; „Со задоцнување од 24 часа испратена ...
сите 105 | | | веќе видена

Студентскиот дом „Кузман Јосифовски – Питу“ и АД БЕГ Скопје денеска ќе потпишат меморандум за соработка, со цел замена на системот на греење на Студентскиот ...
сите 85 | | | веќе видена

Во текот на изминатот ден (12.02.2019 година) на подрачјето на Секторот за внатрешни работи Скопје се случиле вкупно седум сообраќајни незгоди од кои две ...
сите 115 | | | веќе видена

Почнува примената на Република Северна Македонија во сите институции. За најмногу четири месеци Министерството за внатрешни работи треба да почне да издава ...
сите 284 | | | веќе видена

Министерството за надворешни работи, да ги замени таблите во министерството како и печатите и штембилите во министерството во рок од 2 недели, а во ...
сите 284 | | | веќе видена

Од Општина Карпош известуваат дека градинката ,,Виножито“ на ул. Новопроектирана Собирна улица, бр.13 во населбата Бардовци, се подготвува за отпочнување со ...
сите 6 | | | веќе видена

Согласно одлуките, како што соопшти Владата на Северна Република Македонија, Царинската управа треба да стави налепници на таблите на граничните премини, ...
сите 284 | | | веќе видена

Право на шест илјади денари социјална пензија и на уште една илјадарка во грејната сезона и тоа почнувајуќи од 1 јануари годинава, ќе добијат околу 6.000 ...
сите 23 | | | веќе видена

Народната банка поради комплексноста на постапката треба да направи анализа и план на неопходните активности за постепена замена на банкнотите, со оценета ...
сите 278 | | | веќе видена

На граничниот премин „Богородица” кај Гевгелија денеска ќе биде поставена табла со новото уставно име на државата, информираат од Царинската управа. Новото ...
сите 93 | | | веќе видена

next