Скопје Инфо

Вториот фудбалски камп на Реал Мадрид Фондација ќе се реализира од 14 до 18 јануари 2019 во Охрид. На кампот ќе учествуваат фудбалери на возраст од 7-17 ...
сите 19 | | | веќе видена

Екипи на ЈП „Паркови и зеленило“ по налог на Град Скопје деновиве на терен вршат подготовки за претстојната голема есенска акција за садење. Во рамките на ...
сите 17 | | | веќе видена

По информацијата дека по втор пат годинава се појавила шуга во основното училиште „Владо Тасевски“ во Козле, се огласи и директорката на училиштето, Елка ...
сите 17 | | | веќе видена

Секоја година кога ќе дојде зимската сезона, дишеме на шкрги. Воздухот урива рекорди на загаденост. Со цел да се заштитат граѓаните бараат чаре и во маските, ...
сите 19 | | | веќе видена

Во основното општинско училиште „Владо Тасевски“, во Козле, Општина Карпош евидентиран е еден , изолиран случај на SCABIES – шуга. -Инфективното заболување е ...
сите 17 | | | веќе видена

Со почетокот на грејната сезона, значително се зголеми загадувањето на воздухот. Ова е тема која се актуелизира секоја зимска сезона, а Градските власти, и ...
сите 16 | | | веќе видена

Владата засега не се откажува од еколошките налепници и покрај тоа што премиерот изјави дека тоа би било еден вид дискриминација. Заменик министерот за животна ...
сите 110 | | | веќе видена

Во основното училиште „Владо Тасевски“ во скопската населба Козле, општина Карпош, повторно се појави шуга. Родителите вознемирени откако втор пат годинава, ...
сите 17 | | | веќе видена

Рамстор Мол започнува уште една голема наградна игра “Голема игра за голема КИА”. Од 16 ноември во Рамстор Мол, секое пазарување е можност за освојување на ...
сите 16 | | | веќе видена

Здружението на директори на ученичките и студентските домови во Република Македонија бара зголемување на партиципацијата за ученик, односно студент што ја ...
сите 23 | | | веќе видена

Планот на програмата за развој на општина Центар за периодот од 2019 до 2021 година, кварталниот извештај за извршувањето на буџетот, техничките исправки на ...
сите 21 | | | веќе видена

Државниот завод за статистика викендов почнува со собирање податоци за состојбата на жените и децата во земјава во 6.240 домаќинства. Оваа статистичка ...
сите 31 | | | веќе видена

next