Музејот

  во

  Изложбата „Црн петел, црвена кокошка: култови на плодноста, обреди, обичаи и верувања“, која ја подготви Музејот на Мкедонија во соработка со Археолошкиот ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Музејот „Викторија и Алберт“ во Лондон ја отвори изложбата на еден од најгенијалните модни дизајнери во последните седумдесетина години. „Кристијан Диор: ...
  сите 21 | | | веќе видена

  „Лувр“ е еден од најпознатите музеи во светот и неговата репутација како значаен културен центар е сосема заслужена. Оваа богата палата е дом на некои од ...
  сите 2 | | | веќе видена

   Татко ѝ го објави писмото каде таа вели дека срцето ѝ го скршил на милион парчиња, а Џорџ Клуни, кој е пријател на кралскиот пар, остро го осуди овој потег ...
  сите 25 | | | веќе видена

  Со задоволство ја прифатив поканата за средба со уметникот, карикатурист и стрип-мајстор Златко Крстевски. Сакав да го видам творечкото катче на уметникот кој ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Невладините организации и јавните институции од Кавадарци заеднички ќе работат на проекти со кои ќе аплицираат за пари од Европската Унија преку пограничната ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Покровител на јубилејната археолошка изложба, како што беше напоменато вчера, е Владата на Република Северна Македонија Интернационалната археолошка изложба ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Бронзени статуи, масла на платно и многу факти коишто можеби не сте ги знаеле за териториите, булдозите и чивавите… Њујорк повторно има свој музеј на кучињата, ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Изборот на наш претставник на Уметничкото биенале во Венеција (Интернационална ликовна изложба во Венеција во 2019 година, во организација на La Biennale di ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Смеата можеби е најдобриот лек, но културата работи и за здравјето. Тоа е размислувањето кое воведува нова иницијатива во Монтреал, Канада, каде што лекарите ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Повеќе од 400 артефакти од некрополата во Требениште, Охрид, заедно со прочуените златни маски кои се наоѓаат во музеите во Бугарија, Србија и Македонија, од ...
  сите 32 | | | веќе видена

  Изложбата презентира еден мал дел од култовите на плодноста што се практикувале на територијата на Македонија Во Етнографскиот музеј на Хрватска во Загреб е ...
  сите 28 | | | веќе видена