Музејот

  во

  Највисокиот турски суд го отфрли денеска барањето истанбулскиот објект од византиско време Аха Софија повторно да стане џамија. Музехот Аја Софија прво бил ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Изложба со дела од графичката колекција ќе биде отворена во Музејот на современа уметност на 14 септември (петок) со почеток во 20 часот. Графичката колекција ...
  сите 19 | | | веќе видена

  Во Музејот на Град Скопје вечер во 20 часот свечено ќе биде отворено биеналето на македонската архитектура БИМАС 2018. На биеналето ќе бидат претставени ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Новото продолжение на проектот „Мала Италија патува“ ќе се одржи на 19 септември во 20.00 часот во големата сала на Македонска Опера и Балет. На настанот ќе ги ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Изложба со дела од графичката колекција ќе биде отворена во Музејот на современа уметност на 14 септември (петок) со почеток во 20 часот. Графичката колекција ...
  сите 46 | | | веќе видена

  Новото продолжение на проектот „Мала Италија патува“ ќе се одржи на 19 септември во 20.00 часот во големата сала на Македонска Опера и Балет. На настанот ќе ги ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Во Македонска опера и балет на 19-ти овој месец целовечерен концерт ќе одржи Павле Камилоски на кој љубителите на италијанската, француската и шпанската ...
  сите 13 | | | веќе видена