Музејот

  во

  Летниот камп „Ја сакам Македонија 2018“ за децата Македончиња кои живеат надвор од матичната земја што го организира Министерството за надворешни работи на ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Во организација на Министерството за надворешни работи на Република Македонија од 19 до 25 август 2018 година во Охрид се одржува вториот Летен камп “Ја сакам ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Во ликовниот салон на ЦК„Марко Цепенков“ од 24. август до 3. септември 2018 година поставена e изложбата „Поречаните. Македонското Порече од 1932 – 1033 во ...
  | | веќе видена

  Претседателот на Русија, Владимир Путин се сретна денеска со жителите на Курска по посетата на музејот „Команден центтар на Централната флота“. Путин сакал да ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Со доделувањето на наградите за најдобрите филмови во пет категории синоќа заврши Фестивалот „МакеДокс“.  За наградата „Кромид“ одлучуваше комисија во состав ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Со доделувањето на наградите за најдобрите филмови во пет категории синоќа заврши деветтото издание на Фестивалот на креативен документарен филм ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Филмот „Далечниот лаеж на кучињата“ (Данска, 2017) на режисерот Сајмон Леренг Вилмонт ја доби главната награда „Кромид“ за најдобар филм на деветтото издание ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Филмот „Далечниот лаеж на кучињата“ (Данска, 2017) на режисерот Сајмон Леренг Вилмонт ја доби главната награда „Кромид“ за најдобар филм на деветтото издание ...
  сите 7 | | | веќе видена