Дневник

  во

  Понекогаш не е тешко да се погоди зошто се јавила главоболка, кога се работи за пијанство или недостиг на сон. Но понекогаш навистина е тешко да се открие ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Понекогаш не е тешко да се погоди зошто се јавила главоболка, кога се работи за пијанство или недостиг на сон. Но понекогаш навистина е тешко да се открие ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Графичката новела „Хашиш“ од визуелниот уметник од Скопје Ѓорѓе Јовановиќ, а по текст на Анри Мишо, е седма книга од стрип – едицијата „Лифт“ на издавачката ...
  сите 2 | | | веќе видена

  В петок, во галеријата на Младинскиот културен центар, ќе биде отворена изложбата на која ќе биде презентиран целиот процес на изработка на графичката новела, ...
  сите 3 | | | веќе видена

  На 12 октомври во галеријата на Младинскиот културен центар ќе биде отворена изложбата на која ќе биде презентиран целиот процес на изработка на графичката ...
  сите 5 | | | веќе видена

  В петок во галеријата на Младинскиот културен центар ќе биде отворена изложбата на која ќе биде презентиран целиот процес на изработка на графичката новела, ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Денеска, 9 октомври е Светскиот ден на поштите. Во продолжение другите настани што го обележаа овој ден: 1547.- Роден е Мигуел де Сервантес, прочуен шпански ...
  сите 5 | | | веќе видена

  „Беше голем предизвик фактот дека текстот нема класична наративна линија туку претставува збир на фрагменти-записи или пак дневник што тој (Анри Мишо) го водел ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Во чест на сите прерано изгубени бебиња, во чест на мајките кои поминале или поминуваат бременост по загуба... Клучни зборови: AnnaMolly Дневникот ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Денешниот ден, 7 октомври, во минатото го обележале следните настани: 1571.- Шпанската морнарица кај Лепанта во југозападна Грција ја победила турската флота. ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Со дневникот на маса помина 23 години од животот, исполнет со врева, џагор, многу прашања и уште повеќе одговори. Пред четири години замина во пензија, но како ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Во Нов Зеланд на сила стапува закон кој ќе им овозможи на службениците на царинските служби да прават дигитален претрес. Доколку патникот одбие да го отклучи ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Не постои подобар начин да дојдам повторно во Скопје од овој и оваа чест што ми е укажана од страна на фестивалот „Киненова“. Не само актерот туку и секој ...
  сите 73 | | | веќе видена