Битола

  во

  „Советодавниот сервис-едукативно информативна поддршка на земјоделството и руралниот развој“ беше насловот на Конференцијата со која што Агенцијата за ...
  сите 35 | | | веќе видена

  Весна Аврамовска Димитровска е наставничка која во својот клас вторачиња има две деца со дијабетес. Таа постојано им ја мери гликемијата и им дава инсулински ...
  сите 45 | | | веќе видена

  Во Македонија оџаците чадат дваесет пати поцрно од Европа. Во Македонија дваесет пати повеќе домаќинства се греат на огревно дрво отколку во Европската унија, ...
  сите 42 | | | веќе видена

  Обвинителката Вилма Русковска е новиот шеф на Обвинителството за организирaн криминал и корупција. Ова обвинителство повеќе месеци имаше назначено вршител на ...
  сите 27 | | | веќе видена

  За нас веројатно најбитен елемент е да ја подобриме фудбалската инфраструктура во нашата држава, да го продолжиме континуитетот на добра работа во младинските ...
  сите 6 | | | веќе видена

  На иницијатива на наставничка во О.У. „Св.Климент Охридски“, која во својот клас има две деца со дијабет, на одбележувањето на Светскиот ден на дијабетесот 14 ...
  сите 45 | | | веќе видена