Битола

  во

  Жителите на македонските градови дишат најзагаден воздух во Европа. Ова особено се однесува на Скопје, Битола и Тетово кои во текот на 2017 година биле меѓу ...
  сите 25 | | | веќе видена

  Основниот суд во Битола донесе пресуда против еден базен во градот поради директна дискриминација на еден Ром со тоа што не му дозволил влез на базенот во ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Основниот суд во Битола, Македонија, донесе пресуда против базен во градот поради директна дискриминација на Ром со тоа што не му дозволил влез на базенот во ...
  сите 9 | | | веќе видена