Битола

  во

  –Правниот факултет при Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола одржа меѓународен стручно-научен форум за говорот на омраза и концептот на злосторства од ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Оваа вечер најзагадено според апликацијата „Мој воздух“ е во Битола каде присуството на ПМ10 честички се огромни 502 µg/m3. Главниот град Скопје, е исто така ...
  сите 82 | | | веќе видена

  Со цел да се даде придонес во намалувањето на степенот на сиромаштија во Општина Битола, се реализира проектот „Храна на вистинска адреса“. Со неа ќе се ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Здружението на пензионери од Битола денеска одржа редовна седница на која се разгледуваат повеќе точки. Една од точките беше купувањето на деловниот простор во ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Комисијата за наука и меѓународна соработка на УКЛО одржа свечена седница во Ректоратот и се вклучи во одбележувањето на Светскиoт ден на науката. Покрај ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Во три од постоечките девет градинки во рамките на ЈОУДГ „Естреја Овадија Мара“ во Битола почнaa со работа дополнителни занимални, кои на почеток ќе згрижуваат ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Седум лица – мигранти, од кои шест од Сирија и еден од Ирак, вчера околу 09.00 часот се пронајдени од страна на полицијата во близина на угостителски објект на ...
  сите 208 | | | веќе видена

  Мерната станица за квалитет на воздухот во Кичево не праќа податоци за истиот, што треба тоа да значи!? Ова е еден извадок од портал во етерот напишан ...
  сите 30 | | | веќе видена

  Анета Молика и Џими Мицевски отворија ресторан. Свеченото отворање беше пред Митровден, а Џими изјави дека „ресоранот е направен со пари од музика и затоа во ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Деветте украсни садници кои вчера беа засадени пред Поликлиниката „Чаир“ не издржаа ниту еден ден. Во текот на ноќта тие се откорнати и украдени, а на ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Фактот дека СДСМ за три години на власт немаат сработено ништо не може со празни соопштенија да се покрие. Мандатот на Заев поминува, а 98% од проектите кои ги ...
  сите 76 | | | веќе видена

  Во близина на угостителски објект на регионалниот пат Валандово – Струмица, струмички полицајци во текот на утринските часови на 10. ноември пронашле седум ...
  сите 208 | | | веќе видена

  Фактот дека СДСМ за три години на власт немаат сработено ништо не може со празни соопштенија да се покрие. Мандатот на Заев поминува, а 98% од проектите кои ги ...
  сите 76 | | | веќе видена