„Скоро милијарда евра ќе се вложат во изградба на инфраструктура, а тоа ќе нема смисла ако возилата на границата чекаат 2-3 часа, и затоа договараме заеднички ...
сите 50 | | | веќе видена

Одобрена е продажбата на 98,83 отсто од акциите во Тирана банка на албанската инвестициона група "Балфин" и македонската Комерцијална банка АД Скопје од ...
сите 5 | | | веќе видена

Над 150 деца во моментов се хоспитализирани на Детската клиника, а голем дел од нив се соочуваат со респираторни нарушувања поради загадениот воздух, пишува на ...
сите 7 | | | веќе видена

Во Фондот за иновации и технолошки развој беа презентирани првичните резултати по завршената административна проверка на пристигнати апликации на јавниот повик ...
сите 15 | | | веќе видена

„Од 2016 година па се до денес гледаме погрешно поставување на ВМРО-ДПМНЕ за сите клучни прашања во државата. И за законот за рамноправноста на јазикот, и за ...
сите 28 | | | веќе видена

Во текот на зимскитете месеци во 2018 годинасе запалиле 150 оџаци во Скопје, информираат од Противпожарната бригада на Град Скопје. Во пожарите минатата година ...
сите 6 | | | веќе видена

Коалицијата Маргини вчера во Судот во Стразбур доби позитивна пресуда во случајот „Х против Македонија“. Судот утврди дека постоечката законска рамка има ...
сите 37 | | | веќе видена

Многу родители се наоѓаат во ситуација нивното дете да им раскажува за своето замислено другарче. Експертите препорачуваат да не се грижите ако се случи ова, ...
сите 9 | | | веќе видена

next