Земјите од Југоисточна Европа, посебно земјите кои имаат аспирации за членство во ЕУ треба да ги стандардизираат и унапредат буџетските политики за интеграција ...
сите 5 | | | веќе видена

Во организација на Светскиот Македонски Конгрес – Канада и македонските цркви и организации од цела Канада, вчера на 16 септември 2017 година во храмот на ...
сите 19 | | | веќе видена

На членовите на ВМРО-ДПМНЕ кои не се задоволни од политиките на лидерот, Никола Груевски оставаме сами да одлучат како ќе гласаат на овие локални избори, ...
сите 38 | | | веќе видена

Во организација на Координативното тело на Дебрца за спречување на изградба на регионална депонија, во сабота, 23-ти септември, со почеток во 12 часот во ...
сите 5 | | | веќе видена

Една година студирање на приватните универзитети во Македонија може да ве чини и над 3000 евра откако ќе ги пресметате сите трошоци за школарина, за учебници, ...
сите 13 | | | веќе видена

Бугарскиот заменик-премиер Валери Симеонов за време на тркалезната маса на тема „Демографски политика и трудова мобилност”, изјави дека во моментот дури 53.000 ...
сите 14 | | | веќе видена

Непродуктивните трошења на Владата продолжуваат да го празнат буџетот.Во недовршениот месец септември, за стоки и услуги (патни и дневни расходи, материјали и ...
сите 2 | | | веќе видена

Продолжува заплашувањета на кафеаните во Аеродром Златко Марин продолжува со уцени и заплашувања низ Аеродром. Марин обезбедил бесплатни гозби за него и ...
сите 18 | | | веќе видена

Аналитичарот Алајдин Демири смета дека Земјата никогаш не може да биде мултиетничка држава доколку не го смени уставот . Тој му се обрати на потпретседателот ...
сите 2 | | | веќе видена

Стефанија Таневска и Ангелина Славески се двете добитнички на стипендиите за постдипломски студии на конкурсот што беше објавен од страна на компанијата ОКТА ...
сите 19 | | | веќе видена

next