Одговорот на прашањето колку и самите новинари поттикнуваат корупција, или дури и самите се служат со рекетарски методи, неминовно почнува со прашањето колку ...
сите 3 | | | веќе видена

Предрасудите и стереотипите се главните пречки, поради кои жените тешко се решаваат да отпочнат и да водат свој бизнис. Во голема мера се уште владее ...
сите 20 | | | веќе видена

Четири петини, односно 80 проценти од адвокатите во Македонија кои биле интервјуирани во 2017 година обезбедуваат Про боно или бесплатна правна помош за ...
сите 9 | | | веќе видена

Амбасадорката на Косово во САД, Влора Читаку изјави дека синоќешната победа на фудбалската репрезентација на Косово врз Азербејџан не може да претставува ...
сите 21 | | | веќе видена

Вашата компанија е веројатно да се соочи со исчезнување ако не се дигитализираат внатрешните процеси во следните 10 години. И додека може да видите дека доаѓа ...
сите 2 | | | веќе видена

Со бегството на Груевски најголемиот удар е зададен врз идеите и платформата на „Шарената револуција“, со паролата „Нема правда, нема мир“, порача Александар ...
сите 6 | | | веќе видена

Министрите за надворешни работи на ЕУ во понеделникот се согласија да ги разгледаат можните санкции против Иран во врска со двата осуетени напади во Европа за ...
сите 33 | | | веќе видена

Царинската управа го замени досегашниот систем за обработка на царински декларации и акцизни документи (АСИКУДА) со нов систем за обработка (СОЦДАД). Со ова ...
сите 15 | | | веќе видена

Здружението за социјални иновации и одржлив развој „РАДАР”, Новинари за човекови права, Првата детска амбасада „Меѓаши” и Зелениот институт, најавија тужба ...
сите 17 | | | веќе видена

next