И министерот за земјоделие Љупчо Николовски не се согласува со владината одлука сончогледот да има покачен ДДВ на 10 отсто, како луксузен производ. Таа беше ...
сите 10 | | | веќе видена

Британскиот Парламент е познат по своите големи дебати и расправии низ годините. Слична таква бурна дебата имаше и оваа среда, каде расправијата околу војната ...
сите 2 | | | веќе видена

Советот на ЕУ и Европскиот парламент синоќа постигнаа договор седиштето на новата Администрација за борба против перењето пари на Унијата (АМЛА), која треба да ...
сите 17 | | | веќе видена

Два договори со вкупна сума од 8.400.000 денари или 136.000 евра склучил градоначалникот на општина Кисела Вода на почетокот на феврурари годинава, објавува ...
сите 8 | | | веќе видена

Албанскиот парламент денеска го ратификува договорот за миграција со Италија, кој ѝ дозволува да изгради центри за мигранти во оваа балканска земја. ...
сите 22 | | | веќе видена

„Не сакаме да имаме јазик во изумирање, сакаме да имаме јазик којшто повеќе ќе биде афирмиран и промовиран. И тоа значи промоција дома, афирмирање на нашиот ...
сите 48 | | | веќе видена

„Од договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу Бугарија и Македонија, остана само договорот за пријателство на Бујар Османи со Бугарија“. ...
сите 4 | | | веќе видена

Смислата на Меѓународниот суд е дека домашното право и институциите не можат да излезат накрај со сложен проблем во дадена ситуација и дека од тука него го ...
сите 29 | | | веќе видена

Во Собранието денеска седници ќе одржат Комисијата за одбрана и безбедност и Законодавно-правната комисија. Членовите на овие две собраниски комисии ќе ...
сите 14 | | | веќе видена

Од Град Скопје оценуваат дека реакцијата на Министерството за транспорт и врски уште еднаш докажува дека во Македонија ниту владее, ниту пак има изгледи ...
сите 107 | | | веќе видена

Компанијата Bayer d.o.o., носител на одобрението за ставање во промет на лекот Иберогаст перорални капки, течност (9 хербални препарати), на барање на ...
сите 2 | | | веќе видена

Премиерот Талат Џафери денеска го посети Националниот парк „Шар Планина“ пришто оствари средба со вработените и директорот на Националниот парк, Ибрахим ...
сите 51 | | | веќе видена

Престојните претседателски избори после долги години ќе бидат вистинска „битка“. За прв пат по 2009 година се пријавени голем број кандидати, дури девет лица, ...
сите 4 | | | веќе видена

Мала група украински деца кои ја преживеале војната ќе се обратат на приватната седница на Советот за безбедност на ОН во петок, дел од обидот на Киев да ги ...
сите 4 | | | веќе видена

ЗОРАН ИВАНОВ / Цивил Медиа Не може секој сè да знае, многумина не ја научивме Конфучиевската аксиома според која, грубо парафразирам, никој не знае колку треба ...
сите 2 | | | веќе видена

next