Министерството за култура го објави Конкурсот за доделување месечни надоместоци на самостојните уметници за 2019 година. Од Министерството соопштија дека за ...
сите 9 | | | веќе видена

Општина Велес доби грант од Светска банка за уредување на околината на езерото Младост. Проектот е вреден милион евра и е насловен „Паметно езеро Младост“. Со ...
сите 2 | | | веќе видена

ИНИЦИЈАТИВА НА ФРАНЦУСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ МАКРОН Светот очигледно не прекинува да се бори против штетните појави во сајбер-просторот, а светските лидери ...
сите 9 | | | веќе видена

Основното јавно обвинителство во Битола води нова истрага за петгодишните договори за линиски и ученички превоз, што ги потпишала поранешната локална власт од ...
| | веќе видена

Компилација од санкции, вртење кон домашно производство и јуриш во освојување на се попространи земјоделски земјишта, доведе до формирање на нова професија во ...
сите 16 | | | веќе видена

Големи проблеми со декларациите на производите. Трговците на секој начин се обидуваат да го скријат рокот до кога е во употреба производот, а со тоа и да го ...
сите 2 | | | веќе видена

Словенија во постапката по иницијалната продажба на акции (IPO) продаде 59 отсто од акциите на Нова Љубљанска банка (НЛБ) по цена од 51,50 евра по акција, што ...
сите 7 | | | веќе видена

Детето, кое било ѕверски тепано, 8 недели мина на Детска хирургија, а за него во мометов се грижи службено лице – старател. И по четири месеци нема епилог за ...
сите 14 | | | веќе видена

next